Arsyet me te zakonshme per trajnimin dhe zhvillimin e punonjesve

Trajnimi dhe zhvillimi i punonjesit ose nje grupi punonjesisht mund te filloje per nje sere arsyesh psh:

1.Kur fillon te gjykosh/vleresosh performancen, permiresimi eshte i nevojshem.
2.Te vleresosh permiresimin qe ke bere gjate perpjekjes per tu permirsuar.
3.Si pjese e nje programi per zhvillim profesional.
4.Te testoje performancen e nje sistemi te ri administrimi.
5.Te trajnohet per nje teme specifike.

 

Temat me te zakonshme per trajnimin e punonjesit.

1.Komunikimi.-Nje shumellojshmeri punesh ne ditet e sotme sjell dhe nje shumellojshmeri gjuhesh dhe zakonesh.

2.Aftesite Kompjuterike.- Aftesite kompjuterike jane te nevojshme per te menaxhuar punet administrative neper zyra.

3.Sherbimi ndaj Klientit.- Rritja e konkurences ne tregun boteror e ben te veshtire qe punonjesit te kuptojne nevojat e klientit.

4.Shumellojshmeria.- Trajnimi per shumellojshmerine ka te beje me shpjegimin se si njerzit kane pikepamje dhe prespektiva te ndryshme, si dhe perfshin teknika per te vleresuar shumellojshmerine.

5.Etika.- Rritja e prtishmerive ne shoqerine e sotme