Arsyet me te zakonshme per trajnimin dhe zhvillimin e punonjesve
Posted on : By :
Arsyet me te zakonshme per trajnimin dhe zhvillimin e punonjesve Trajnimi dhe zhvillimi i punonjesit ose nje grupi punonjesisht mund te filloje per nje sere arsyesh psh: 1.Kur fillon te gjykosh/vleresosh performancen, permiresimi eshte i nevojshem. 2.Te vleresosh permiresimin qe ke bere gjate perpjekjes per tu permirsuar. 3.Si pjese e nje programi per zhvillim profesional. 4.Te testoje performancen e nje sistemi te ri administrimi. 5.Te trajnohet per nje teme specifike.   Temat me te zakonshme per trajnimin e punonjesit. 1.Komunikimi.-Nje shumellojshmeri punesh ne ditet e sotme sjell dhe nje shumellojshmeri…
Read More
0 Comments
Te bëhesh programues
Posted on : By :
 Trajnim në programim Të bëhesh një programues kërkon shume punë, shumë orë praktike në grup dhe në laborator. Gjithmonë më mirë kur është një instruktor të drejtojë në rrugën e saktë gjatë programimit por jo se është e pamundur të mësohet edhe vetëm. Qendra e Teknologjisë Tiranë ofron kurse programimi nga më bazë C++, JAVA, (databaze) MS SQL Server, ASP.NET; të gjitha kurset zgjasin 9 javë dhe zhvillohen vetëm në praktikë. Instruktorët kanë një bagazh njohurish nga fusha të ndryshme dhe janë mësimdhënës nëpërmjet praktikës të provuar dhe të pëlqyer…
Read More
0 Comments
IT – Cisco
Posted on : By :
Rrjete Kompjuterike (Cisco Switches & Routers) Artikull i CISCO Inc përkthyer nga Tirana Center of Technology (it.tct.al). Një qendër me seli në Tiranë që ofron kurse/trajnime profesionale ne rrjete kompjuterike mbi pajisjet Cisco switches dhe Routers. (Një artikull i bazë për rrjetet kompjuterike) Bazat e Rrjeteve Kompjuterike Kur fillojmë me bazat e rrjeteve kompjuterike, të kuptosh se si funksionon një rrjetështë hapi i parë për të kuptuar sëitching dhe routing. Rrjeti funksionon duke lidhur kompjutrat dhe pajisje te tjera periferale me sëitch dhe router. switches dhe routers bëjnë të mundur…
Read More
0 Comments
Nje nismë e re
Posted on : By :
Realiteti dhe Rinia e Njeriut Mendoni sa shpejt ndryshon kërkesa dhe oferta në këtë botë të Ekonomisë Tregut; [caption id="attachment_633" align="alignright" width="200"] Mendo per vete[/caption] sa ngadalë po ndryshon mënyra e të aftësuarit në përgatitjen e të rinjve për të ardhmen. Përgatitja për të ardhmen do të thotë standart jetesë më të lartë, kënaqësi gjatë ditës punës, harmoni profesionale dhe shoqërore dhe të gjitha këto për një njëri më të lumtur. Mos humbni mundësinë e aftësimit në moshë të re - do të jetoni një jetë më të lumtur dhe…
Read More
0 Comments
Pozicioni i duhur për ju…
Posted on : By :
Midis Botës Programimit dhe Ekonomikut...?     Cfarë do të thotë të jesh programues? Të punosh 7-10 orë në ditë në duke programuar në WEB Development languages si ASP.NET, JAVA, PHP, RUBY etj, duke ditur edhe databazë e cila gjendet në cdo aplikim web. Në përgjithësi duhen rreth 1-2 vjet programim (në shkollë, kurse trajnimi, autodidakt, internship dhe punë) që të quhesh i pavarur si programues. Pra, ka një kurbë mësimi jo të vogël. Nëse e shikon veten këtu është mirë të filloni sa më shpejt duke programuar në shkollë,…
Read More
0 Comments
Bashkë dhe jo vetëm
Posted on : By :
Zgjedhim të qëndrojmë vetëm për meditim; për cdo Bashkë dhe jo vetem! (Alone vs In Class)   gjë tjetër preferojmë të jemi të shoqëruar nga miq. Të gjithë kemi mësuar vetëm para kompjuterit nëpërmjet artikujve dhe videove pafund në internet dhe prej mërzitjes që vjen nga vetmia kemi dashur të heqim dorë e cila të con patjetër drejt dështimit. Ndërsa, bashkë në grup krijojmë shoqëri, rrisim netëork-un, e marrim si aktivitet, argëtohemi edhe duke u vënë në pozitë :). Duke krijuar energji që vjen nga grupi mësojmë më shumë si…
Read More
0 Comments
Cila është gjëja më e shtrenjtë për ju?
Posted on : By :
[caption id="attachment_607" align="alignright" width="300"] Fillo programim, IT, rrjete kompjuterike, server administrim[/caption] Cila është gjëja më e shtrenjtë për ju? Do t'ia linit në dorë dikujt tjetër, kur ju jeni thjesht një numër për ata? A do rrinit duarkryq dhe vetëm në pritje duke fajësuar sistemin? Sa herë keni bërë vetëm minimumin? Prapë po pushoj, a ndihet pushimi ? Rëndësia e edukimit për një jetë më të lumtur? E rëndësishme: i lumtur në profesion, i lumtur në jetë. Kënaqësia është më e madhe vetëm apo në shoqëri? Jeta është gjëja më…
Read More
0 Comments