Kurset e Programimit C++ & Java

Kurset e Programimit C++ & Java

Bazat e programimit mësohen në TCT me C++ (9 javë trajnim (45 orë)) dhe JAVA (9 javë trajnim (45 orë)), dy gjuhë të fuqishme Programimi me Object Oriented (OOP).

Niveli i parë – Programim në C++

Kursi programimit C++ është gjuha e parë e programimit për cdo student. Nga Amerika deri në Australi cdo student në universitet mëson C++ si gjuhën e parë të programimit. C++ është baza e programimit në Object Oriented Programming (OOP). Cdo gjë fillon tek C++, si: variablet, kushtet, ciklet, tabelat, files, funksionet, pointers, memory allocation, strukturat, klasat (anëtarët publik dhe privat), trashëgimia, templates.

Cdo programues në nivel gjimnazi apo universitar duhet të fillojë në këtë gjuhë dhe më pas të vazhdojë në gjuhë të niveleve më të larta. Në TCT C++ është gjuhë programimi e nivelit të parë. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Niveli i dyte Programim në JAVA

kursin e programimit JAVA zhvillohen 6 javë JAVA OOP dhe 3 javë GUI. JAVA EE është një nga gjuhët më të kërkuara në tregun e punës. Portale të mëdha shkruhen në JAVA EE për arsye të skalabilitetit, strukturës dhe menaxhimit të gjuhës. JAVA është një gjuhë abstrakte dhe Object Oriented Programming (OOP), e ndërtuar me klasa dhe shumë librari dhe funksione të gatshme. Për më tepët, të gjitha Android APPS shkruhen në gjuhën e programimit JAVA. Në TCT JAVA është programim i nivelit të dytë.

Si Zhvillohet Trajnimi JAVA?
 1. Kursi C++fillon nga ZERO, ndërsa kursi programimit JAVA NUK fillon nga zero.
 2. Ndërthurrje e praktikës me shpjegimin e koncepteve të programimit përkatës.
 3. Punë praktike laboratorike në cdo seance
 4. Pyetje – pergjigje (instruktor – student) rreth koncepteve
 5. Praktike autodidakte individuale
 6. Projekti perfundimtar
 7. Vetëm kursi JAVA: Rreth 15 orë programim JAVA me Graphical User Interface
Kërkesa Paraprake?

Kursi programimit C++ nuk ka kërkesa paraprake, mjafton dëshira për të mësuar programim.

Kursi programimit JAVA ka si kërkesë paraprake ose kursin e programimit C++ ose njohuri bazë universitare të programimit në përgjithësi.

 

6 Comments

6 thoughts on “Kurset e Programimit C++ & Java

 1. Pershendetje,,

  Jam i interesuar per programin e mesimit “C++ dhe JAVA”. Cilat jane oraret qe
  mund te zhvillohen kurset?
  Sa eshte cmimi?
  Une jam i interesuar per pasdite, duke qene se jam ne pune dhe mbaroj ne
  oren 17:00.

  Faleminderit

  1. Pershendetje Retildo,
   kurset zgjasin 45 ore, kushtojne 30.000 Lek te reja.. (Pagesa me dy keste).
   Kursi zhvillohet vetem ne praktike dhe synojme t’ju bejme gati per tregun e
   punes.

Add Your Comment: